Od blisko trzech dekad działa prężnie w zakresie przetwórstwa surowca drobiowego, zajmując się głównie skupem, ubojem oraz rozbiorem kur i kurcząt. Od początku powstania przedsiębiorstwa w 1995 roku, siedziba LECH-DRÓB znajduje się w Zalewie (województwo warmińsko-mazurskie), gdzie w chwili obecnej zakład prowadzi działalność na obszarze o powierzchni ponad 15 000 m2.
Elastyczne reagowanie na zmieniającą się sytuację rynkową, inwestowanie w nowoczesne technologie oraz troska o najwyższą jakość zaowocowały tym, że firma LECH-DRÓB szybko stała się znaczącym producentem w branży. Efektem rozwoju jest dynamiczna ekspansja na rynkach zagranicznych, bowiem dzisiaj zalewski zakład eksportuje swoje produkty do prawie 800 odbiorców z ponad 130 krajów na całym świecie. Sukcesywnie zwiększające się moce przerobowe i popyt na wysokiej jakości towary sprawiły, że aktualnie LECH-DRÓB współpracuje z blisko 1000 dostawców surowca oraz zatrudnia 500 osób, co czyni go jednym z największych pracodawców w regionie.
Blisko 800
odbiorców
130 krajów
na całym świecie
Blisko 1000
dostawców surowca
500 osób
zatrudnionych
Ubój, rozbiór, konfekcjonowanie mięsa drobiowego, a także niezależność logistyczna i transportowa – pozwalają nam na bieżąco kontrolować jakość oraz zaoferować naszym kontrahentom najlepsze towary. Zaufanie i zadowolenie klientów jest dla całego zespołu LECH-DRÓB priorytetem, dlatego niestrudzenie dokładamy wszelkich starań, aby nasi odbiorcy byli w pełni usatysfakcjonowani.
Potwierdzeniem naszych kompetencji oraz wysokiego standardu świadczonych usług są liczne branżowe wyróżnienia, świadectwa i certyfikaty, w tym m.in.:
certyfikat HALAL potwierdzający spełnianie wymogów dotyczących produkcji, pakowania oraz przechowywania produktów zgodnie z normami prawa islamskiego i kultury muzułmańskiej. |
Zakład Drobiarski, który założyli Bogusław i Henryk Lech, chętnie angażuje się ponadto w różnego rodzaju inicjatywy na rzecz lokalnej społeczności oraz aktywnie wspiera akcje ukierunkowane na dobro publiczne.
Zachęcamy do nawiązania owocnej współpracy zarówno hodowców, jak i odbiorców szerokiego asortymentu produktów marki LECH-DRÓB, którzy cenią sobie solidność, terminowość, uczciwość oraz najwyższą jakość.
Wysoka klasa produktów sygnowanych marką LECH-DRÓB zależy nie tylko od naszych specjalistycznych linii technologicznych czy innowacyjnego procesu produkcji, ale przede wszystkim od jakości surowca.
Dział handlu firmy LECH-DRÓB zajmuje się bezpośrednią obsługą odbiorców produktów rynków lokalnych i zagranicznych oferując im przede wszystkim drobiowe tuszki oraz poszczególne elementy pochodzące z rozbioru kury rosołowej, kury mięsnej oraz kurczaka.
Rozbudowany, zróżnicowany i specjalistyczny tabor samochodowy z pojazdami o ładowności od 2t do 24t – pozwala precyzyjnie dopasować transport do każdej wielkości zamówienia. Dużym logistycznym udogodnieniem jest bliskość nowoczesnego portu w Gdańsku, za pośrednictwem którego LECH-DRÓB realizuje zamówienia eksportowe głównie dla odbiorców spoza Unii Europejskiej.
Zakład Drobiarski LECH-DRÓB oferuje całe tuszki oraz poszczególne elementy z rozbioru kury rosołowej, mięsnej i kurczaka – świeże, jak i mrożone (nowoczesna mroźnia szokowa). Wieloletnie doświadczenie, nowoczesne technologie, sprawna kadra specjalistów i solidni dostawcy surowca są gwarancją najwyższej jakości produktów sygnowanych marką LECH-DRÓB.
Wyślij wiadomość, skontaktujemty się z Tobą